Monday 25 February 2013

My first Easter break in Soton

Може ли да си представите нещо по-ужасно от това да си в Easter break???? Аз не мога!!! От 1 април ни почна великденската ваканция чааааак до 25 април и после още една седмица, която се води bank holiday и тогава повечето преподаватели почиват или пак тогава се дават feedback ( казват се оценките). И такава скука еее тука, всеки си отива откъдето си е и в общежитието не остава пукнат човек и все едно си във филм на ужасите и всички хора са изчезнали и си останал само ти и всеки момент очакваш да ти се случи нещо лошо...Но както и да е, определено може да е супер празно, тихо и потискащо в hall-a, но все пак живея в град с 234 600 население и все ще се намери какво да правиш. И ето ни и нас, 4-ма забравени от Бога саутхемпски брусове ( еми такива сме, няма се лъжем сега), които седят и се чудят какво да правят в 22 градусовата пролетна събота... За наше щастие не се чудехме дълго (понеже това щеше да е пагубно за малкото останали ни мозъчни клетки), a знаете приказката:"Който търси намира" ( е, в случая не сме търсили, но това са подробности)...дздздздздз, това беше телефона на Реета (финландката, която живее в съседния апартамент) и за наша радост получихме покана за разходка в комън парка (най-големият парк в града). Ммм, една такава разходка до там хич нямаше да ми се отрази зле, а и все пак времето е со ловли, че мога да посъбера малко тен. Нарамих чантата с ябълките и бананите ( от 3 дена съм на диета само на плодове, не ме питайте как издаржам) и потеглихме към така жадуваното различно ( имам предвид от това все да си седиш в килийката). 









Хаахах, тука се опитвах да оседлая Сио, но той като див жребец не ми се даде и реши да ме хвърли на земята за наказание...(после, разбира се, си му го върнах:PPP)


Оооохххх то имало и живот извън стаята беее!!! Хахаха и аз да незнам, егати кефа!! Така да си постелиш одеалцето на тревата и да се излежаваш колкото си искаш!!!! И чат пат да ръфаш по някоя и друга ябълка:))) Само, че за наша изненада в парка имаше толкова много хора, че беше почти невъзможно да си намериш по-спокойно местенце, където да седнеш. Сотън е известен с това, че е един от наи-зелените градове в Англия, но въпреки това имат само един що годе голям парк и когато времето е хубаво целият град се изсипва там. И по-скоро започва да заприличва все едно си на басейн, понеже всички се събличат и остават по бански, правят си барбекюта и отвсякъде замирисва на ...ммм вкуснооо, шишчета с манго( доста е трудно за човек, в моето състояние да устои на тази миризма)...или пък играят на бадминтон, футбол и тука за първи път видях как човек може да ходи на ластика! Изобщо и не предполагах, че има хора спортуващи това! Опъват едно въже между две дървета и после вървят по него, старнно, но факт!! Опитах се и аз,но без резултат, всъщност пардон, резултат имаше и това всъщност беше натъртено коляно и синки по цялото тяло, понеже, естествено, паднах и добре, че не си счупих дебелата картуна.:)) Ама нищо, да знам за следващия път да не опитвам пак.:)))













Скивайте само доволната усмивка на Бетка!!!





Тук едни се правеха на музиканти...:))





 Бетка показва на момичетата от Холандия и Полша как се играе кючек.




хмм, тук се уча да летя...

по физиономията може да познаете, че не се е получило.

No comments: