Wednesday 13 March 2013

Фешън брандовете, без които не можем

Вашите дрехи казват кои сте, какво искате и накъде отивате. Имате среща със сладура, по когото тайно сте въздишали месеци наред? Искате да направите впечатление без да похарчите цялата си месечна заплата? За вас съм подбрала петте най-търсени и популярни марки на дрехи, в хай стрийт модата в Англия.

1- H&M


Кой?    H&M е една от най-големите марки дрехи в света, с 1700 успешно работещи магазина в повече от 30 държави. Марката става популярна заради високото си качество, предлагащо се на достъпни цени. H&M ( или Hennes & Mauritz AB) е шведска компания за производство на облекла. Създадена е през 1947 г. от Ерлинг Персон в град Вастерас, Швеция. В началото се е казвала само "Hennes " и се е продавало само женски дрехи. Но по-късно, през 1968 г., Персон започва да включва доставки на мъжки дрехи от Шведската фирма Mauritz Widforss и това го кара да промени името на Hennes & Mauritz, което после се съкращава на  H&M.

Какво правят най-добре?   Разполагат с широка гама от продукти за жени, мъже, тийнейджъри и деца. В женското облекло, H&M имат марка "L.O.G.G.", която е специално за работещите дами, които предпочитат официалният и делови стил. "H&M Sport" е за жени с активен начин на живот, "Mama" -за бременни и "BiB", за тези, които са плюс размер. В женската секция също така се включва и спално облекло, бански костюми и аксесоари.


Това обаче, което най-добре правят са класическите зимни палта, пуловери и жилетки. Голямо разнообразие има във вечерните парти рокли. Могат да бъдат намерени във всякакъв цвят, дължина и 100% ще удовлетворят и най-капризната принцеса.




Кой ги носи?   Магазинът е работел с много звезди за стартиране на своите колекции. През 2005 година, за лице на колекцията беше избрана Стела Маккартни. През 2007,  H&M си сътрудничи с Мадона и Кайли Миноуг. А за зиманата мъжка колекция 2011/2012, лице беше секс идолът Дейвид Бекъм.




Колко струват?  Може да намерите дрехи от £7 до £80.


2 - River Island


Кой?   River Island е една от  една от най-големите и успешни частни компании в Обединеното Кралство, с над 250 магазина в страната. Компанията е създадена през 1948 година от Бернард Люис и неговите братя в Лондон.

През 1993 година, марката предприема първата стъпка, към превръщането си в глобална световна марка, като отваря първият си магазин в Република Ирландия.Оттогава разширява дейността си в десетки пазари, включително в Русия, Полша, както и различни страни в Близкия изток.

Кое правят най-добре?  Всичко! Като се почне от аксесоарите и стигнем до роклите и палтата. Цветовата гама на роклите този сезон са свежи, смели цветове, в съчетание с изчистени, класически  модели.Чантите и обувките са перфектни за офиса.

Кой ги носи?   През юли 2012, певицата и модна икона Риана обяви, че ще проектира първата си модна колекция за  River Island, която трябва да влезе в продажба през пролетта на 2013.




Колко струват?   Тази марка е малко по-скъпа от H&M, но по-качество и разнообразие на артикулите са в един клас.  Тук цените варират от £15 до £150.

3 - New Look


Кой?  New Look измина дълъг път, откакто отвори първият си магазин в Таунтън, Великобритания през 1969 година. От тогава веригата за дрехи бързо се разраства и сега има повече от 1000 магазина в целият свят. В Обединеното Краслтво и Република Ирландия, Европа, Централна Азия, Сингапур, Русия и Полша.

Модният бранш е носител на множество отличия през годините, включително и "Най-добри Обувки" на Lorraine High Street Fashion Awards 2012. New Looк предлага уникалната комбинация от цена, новаторство и винаги с колекции, които са в крачка с най-новите модни тенденции.



Кое правят най-добре?  Основната целева аудитория на компанията са жени между 16 и 45 години. Продуктовите гами включват дамско облекло, аксесоари и обувки, както и мъжки и детски облекла. Марката е лидер на пазара за аксесоари с 10,5 %.



Кой ги носи?  Кели Брук, е една от най-големите привърженички на модната верига.


Колко струват?   Цените за женски дрехи варират от £10 до £80.


4 - Zara


Кой?   Zara е търговска марка за облекла, която е създадена от Аманцио Ортега Гаона, който освен, че е 8-мият най-богат човек в Испанияи, е и най-влиятелната фигура в света на модния бизнес и председател на Индекс Груп. Първият Zara магазин е бил отворен в Коруна през 1975 година като подразделение на Индекс Груп. Магазинът добива голям успех и компанията започва да се разширявава и в други градове на Испания, по-късно и в Португалия, Съединените щати, Великобритания и по-целият свят. Бързото разрастване на марката се дължи благодарение на специалния подход към производството на облекло. За разлика от други модни компании, тази марка е в състояние да достави нови продукти на потрбителите за около пет седмици. А ако искат да направят промяна на вече съществуващ стил, това може да отнеме не повече от две седмици.


Zara, днес е достигнала най-голям продажби, поради своята популярност в света на модата. Известните дрехи и аксесоари се продават успешно в повече от 1500 магазина в 71 страни.

Кое правят най-добре?  Скини дънките, които се разтягат! Ако обичате тесни дънки, с които без проблемно може да се движите през целият ден, това е мястото, от което може да ги закупите. Изработени от памук и еластан, панталоните са супер удобни. И за разлика от други дънки, този слим стил подчертава талията, бедрата и краката, по начин, който ги кара да изглеждат елегантно и стилно. Може да използвате тези дънки в съчетание с широка раирана блуза или солиден пуловер.



Жилетките! В момента са тотален хит на Острова, а моделите на  Zara са с много елегантен дизайн, който обаче в зависимост от дрехата, с която я носищ може да придобие съвсем друг стил. Жилетките са направени от лурекс, което е метална прежда, която седи необикновено добре на плетени пуловери. Има ги във всякаква гама на златното, тъмно оранжевото и цвят екрю. Дрехата е достатъчно широка, за да може да се носи под нея по-тънка блузка или риза, така че е идеална като връхна дреха в по-студените есенни дни. За перфектен аутфит може да съчетаете с дънкова пола и пантофки.Може да носите жилетката затворена или отворена в зависимост от личния ви стил.




Кой ги носи?  Ким Кардашиан, Селена Гомес, Кейт Мидълтан, Гуен Стефани и др.







Колко струват?   За качеството на тези дрехи, цените наистина са сравнително ниски, те варират от £15 до £200.

5 - Primark


Кой?   Стил, качество и достъпни цени, всичко това е събрано на едно място, а това именно е в Primark! Това е магазин с различни видове стил дрехи за мъже, жени и деца и то на цени, които всеки би могъл да си позволи.

От първия си магазин Пени в Ирландия до най-новия и водещ магазин в Единбург. Историята за успеха на Primark продължава, основана на уникална комбинация от последният писък на модата и главозамайващо ниски цени.




През 1969 година, първият магазин Пени отваря врати на улица Мери в Дъблин. В рамките на една година още четири магазина отварят врати в същия град. След това още 12 са открити в Ирландия. През 1973 година брандът започва търговия с четири големи магазина във Великобритания, а година по-късно отваря два нови в Бристол и Дерби. През 2006 година започва разширяване в Испания, Португалия, Белгия, Германия и Холандия. Тази година общият брой на веригата наброява 250 магазина.



Primark печели шест награди за 2012 година. Награда за "Най-добър търговец на дребно", награда "Клиенти", "Най-добър нов магазин на годината" и др.




Кой ги носи?  Всички! Моделите, които шият са имитация на най-добрите марки дрехи в света. Качеството е много по-добро, отколкото това, което китайците внасят, а цените са толкова ниски, че дори когато за първи път влязох в този магазин си мислех, че това просто е някаква шега и в момента, в който искам да си платя това, което си бях взела, ще ми се изсмеят и ше ми кажат, че има някаква грешка. Но, няма, това са напълно реални цени!

Казах ви - хората буквално се избиват за този магазин!
Колко струват?  От £1 за блуза (ако е на sale) до 35£ за мъжко палто, което е най-скъпото в този магазин (за дреха). Не се притеснявайте дами, за нас цените на палтата падат до към £25. Роклите са къси, секси и цветни и цените им варират между £10 и £16.



No comments: